Vissza a kezdőlapra
Nemzeti Tehetség Program

2015 szeptemberében nyújtottuk be pályázatunkat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Nemzeti Tehetség Program "Tehetséges roma, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű fiataloknak szóló tehetséggondozó programok megvalósításának, valamint a tehetségsegítő szolgáltatásokhoz való hozzáféréseinek, továbbá a roma fiatalok tehetségsegítővé válásának támogatása" elnevezésű projektjére.

2015. november 30-án értesültünk arról, hogy megnyertük a pályázatot, ennek keretében pedig 1 600 000 Ft támogatást.

Programunk címe: Az önkifejezés lehetőségei és megnyilvánulásai a költészetben és az idegen nyelvű irodalomban, azonosítója: NTP-RHTP-15-0029.

Az egész éves projektben 15 tanuló és hat fő pedagógus vett részt. A diákok 5 fős csoportokban ("magyaros", "angolos" és "németes" ) dolgoztak. A "magyaros" csoportban kaptak szerepet iskolánk versírói, az idegen nyelvű csoportok pedig lefordították diáktársaik alkotásait, valamint Bari Károly, Jónás Tamás műveit, és angol vagy német nyelvű dalokat fordítottak magyar nyelvre.

A tanév során 23 angol, 25 magyar és 22 német foglalkozást tartottak tanáraink az iskolában, a megyei és a városi könyvtárban.

2016. március 31-én a Miskolci Nemzeti Színház előadásán vettünk részt, május 17-18-án pedig Budapesten két napos tanulmányi kiránduláson voltunk. Megnéztük a Nemzeti Múzeum kiállítását, gyönyörködtünk az Ady- és Petőfi Irodalmi Múzeum tárlataiban.

Május 19-én Szegedi Dezső, Déryné- és Jászai Mari-díjas színművész volt iskolánk vendége. Erről a felejthetetlen élményről a Miskolci Televízió is beszámolt 2016. május 30-án este a Miskolci Napló műsorában.

A pályázat ünnepélyes zárására 2016. június 02-án került sor.

A megnyert összegből (többek közt) projektort, nyomtatót, szótárakat is vásárolhattunk, de diákjaink kaptak füzeteket, írószereket is.

A programokon készült képek az alábbi képre kattintva tekinthetők meg.

A projektzárón készült tv felvétel az alábbi linken tekinthető meg.